Нашето училище сега

28.06.2010 00:04

 

Сега 

През последните десет години със съвместните усилия на училищно настоятелство, ръководство, учители и ученици, училище „Христо Никифоров” промени своя облик.

Благодарение на работата по различни проекти училищният двор се превърна в приятно място за отдих и игри.

През 2001г. по проекта „Училище мечта„ със собствен труд беше направен алпинеум, пътеки, монтирани бяха пейки и люлки.

С времето пространството между двете сгради на училището беше асфалтирано, а по-късно дворът беше разширен, което позволи да се оформят няколко игрища.

През есента на 2009 година ни гостуваха френски ученици, с помощта на които частта от двора пред паметната плоча на Христо Никифоров беше паркоустроена.

В началото на месец септември същата година Еврофутбол, съвместно с Фондация „Работилница за граждански инициативи”, стартира национален конкурс за финансиране на инициативи за реновиране или изграждане на малки спортни терени.

Сдружение Училищно настоятелство „Христо Никифоров” бе една от  одобрените за финансиране кандидатури в конкурса „Избери да спортуваш”. Инициативата, наречена „Движи се, бъди здрав!” и е насочена към реновиране и оборудване на мултифункционална площадка за достъпен масов спорт в квартала.

С отпуснатите средства беше закупено спортно оборудване, което включва врати за мини футбол и хандбал, две маси за тенис на открито, волейболни мрежи. Монтирани бяха и две осветителни тела, които ще позволяват игрищата да се използват и вечер.

 

 

—————

Назад