Национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee

28.10.2013 18:12

 

Четвъртото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee ще се проведе през пролетта на 2014 г. Третото състезание през миналата учебна година привлече рекорден брой участници - повече от 5500 ученици от 236 училища в България!

Spelling Bee е състезание, при което състезателите “спелуват”, т.е. произнасят думи на английски език буква по буква. Подготовката и участието в състезанието стимулира интереса на учениците към английския език, помага им да подобрят правописа и да обогатят речниковия си запас от английски думи, изгражда умения за състезателност и постоянство и дава възможност за допълнителна изява. Учителите получават допълнителни материали и идеи за разнообразяване на преподаването на английска лексика и граматика в средния курс на обучение.

Състезанието е насочено към ученици до 7 клас, на възраст до 14 години, от всички общински и държавни училища в страната. Състезанието се провежда в три етапа: училищен, регионален и национален. Участниците и победителите във всеки етап получават сертификати и други награди, а за финалистите ще бъде организиран едноседмичен летен езиков лагер.


Spelling Bee 2014 се организира от Корпус за образование и развитие – КОРПлюС  в партньорство с фондация „Америка за България”.  Състезанието се подкрепя от Министерството на образованието и науката.


 

 

—————

Назад